6 april 2016 Scandinavische inrichting tips

Kleur plinten kiezen woonkamer

Kleur plinten kiezen woonkamer. Hoe bepaal je nu in welke kleur je de plinten gaat verven? Ik laat je hier verschillende manier zien zodat je straks zelf een goede keuzen kunt maken.

Kleur plinten kiezen woonkamer bij harde contrasten

Het contrast tussen muur en vloer is natuurlijk mede bepalend voor de kleur van je plint. Stel je hebt een donkere vloer en witte wanden. Wanneer je de plint in de kleur van de muur doet, houd je nog steeds een hardĀ contrast. Bij grotere ruimtes zoals in een woonkamer is dit juist erg mooi. Bij kleine ruimtes oogt het vloer oppervlak wel kleiner.

Een midden donkere woonkamer met zwarte plint

Een midden donkere woonkamer met zwarte plint

Een midden tot donkere woonkamer door het donkere kozijn. Daarom hier zwarte plinten. Je ziet dat het heel goed kan. Geeft net even iets meer sfeer en luxe in mijn ogen.

Plinten in de kleur van de vloer bij harde contrasten

Met witte wanden en een donkere vloer, kun je doormiddel van plinten de ruimte iets groter laten lijken door de plinten ook in de kleur van de vloer uit te voeren. Je vloer oppervlak lijkt op deze manier optisch groter. Zelf heb ik hier vaak een badkuip idee bij en daarom zou ik het zelf juistĀ niet doen.

Plinten in kleur van muur of vloer

Plinten in kleur van muur of vloer

Een lichte ruimte door de lichte kleur van vloer en wand. Hier is gekozen voor een witte plint. Zou in deze situatie ook mijn keuze zijn geweest.

Kleur plinten kiezen woonkamer bij lichte ruimte

Kleur plinten kiezen woonkamer bij lichte ruimte

Plinten bij een zacht contrast tussen wand en vloer

Heb je een zacht contrast tussen wand en vloer, welke kleur geef je dan de plint? In mijn optiek mag je een plint best goed zien. Ik zou dan bij een lichte ruimte voor een witte plint kiezen en bij een wat donkerdere ruimte voor een zwart of antraciet kleurige plint. Bij een warme combinatie zoals beige met bruin, past een zwart kleurige plint heel goed. Juist door de plint iets te laten opvallen maak je de ruimte sfeervoller. Ook de verhouding van de plint ten opzichte van de ruimte is beter zichtbaar. De ruimte oogt veel groter ten opzichte van de plint.

Kleur plinten kiezen wit

Kleur plinten kiezen wit
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>